Identiteit voor de marktleider in 3D desktop printing

Ultimaker is de laatste tijd super druk geweest. Ze hebben hun wereldwijde markt aanzienlijk uitgebreid met een nieuw assortiment printers en producten. Ondertussen zijn ze in korte tijd uitgegroeid tot een sterk en betrouwbaar merk voor professioneel gebruik. De hoogste tijd voor een heldere merkstrategie om koers te blijven houden en de juiste keuzes te maken in dit groeiproces.

Oplossing

Ultimaker zet zich in om de transitie naar digitale distributie en lokale productie te versnellen. Of het nu gaat om rapid prototyping of nauwkeurig printen, om gebruik op kantoor of in de werkplaats; met Ultimaker kan je rekenen op uitstekende kwaliteit gedurende het hele printproces. If it can be imagined, it can be printed.

Het startpunt van elk proces is een leeg canvas. Over tijd evolueert een idee van een eerste schets naar een prototype, tot een product dat uiteindelijk tot perfectie zal leiden. We hebben dit naadloze printproces vertaalt naar een visuele metafoor: Een ‘ruw’ vierkant (dat, niet per ongeluk, lijkt op een lege ‘build chamber’) evolueert naar een perfecte cirkel. Deze vormelementen vormde de basis voor het woordmerk en rastersysteem van de visuele identiteit voor Ultimaker. In aanvulling hierop ontwierpen we patronen gebaseerd op verschillende printtechnieken.

De beelden en het kleursysteem brengen het creatieve aspect van het merk naar voren, en vormen een speels contrast met de typografie, welke uitgezocht is zodat deze in alle talen er visueel consistent uitziet.

Resultaat

We ontwierpen een dynamische identiteit op basis van een pragmatische set regels die consistentie mogelijk maakt. Daardoor is het makkelijk toe te passen op verschillende medium.

De nieuwe identiteit betekende ook dat we afscheid moesten nemen van de oude mascotte ‘The Ultibot’. In de nieuwe ‘future proof’ identiteit staan helderheid en eenvoud centraal. De hoofdletter ‘U’ weerspiegelt precies dat.

Jaar
2019
Klant
Ultimaker
Type
Merk
Vrienden
Ultimaker app
Ultimaker business card
Ultimaker billboard
Ultimaker in use
Ultimaker brochure

Andere projecten

Beam. Screw it in!

Beam
De projector die je in een lichtfitting draait

Lux
Een wel heel flexibele identiteit.

Fietssport
Een grenzeloze identiteit

Qnoop packaging

Qnoop
Bring it together

Heeft je merk een update nodig, bel ons gerust op +31 10 846 6385. Je kan ook mailen naar hi@morrow.nl of als je wat frisse lucht kan gebruiken, kom dan gewoon even langs in de studio. Of...

Bel Jeroen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We gebruiken cookies voor een optimale ervaring