Identiteit voor de marktleider in 3D desktop printing

Elementen
Merk identiteit, 3D animaties, illustraties, verpakkingen + print
Clubleden
Ultimaker design team

Wil je er meer over weten?

Bel Marten Mail Marten

Ultimaker is de laatste tijd super druk geweest. Ze hebben hun wereldwijde markt aanzienlijk uitgebreid met een nieuw assortiment printers en producten. Ondertussen zijn ze in korte tijd uitgegroeid tot een sterk en betrouwbaar merk voor professioneel gebruik. De hoogste tijd voor een heldere merkstrategie om koers te blijven houden en de juiste keuzes te maken in dit groeiproces.

Oplossing

Ultimaker zet zich in om de transitie naar digitale distributie en lokale productie te versnellen. Of het nu gaat om rapid prototyping of nauwkeurig printen, om gebruik op kantoor of in de werkplaats; met Ultimaker kan je rekenen op uitstekende kwaliteit gedurende het hele printproces. If it can be imagined, it can be printed.

Het startpunt van elk proces is een leeg canvas. Over tijd evolueert een idee van een eerste schets naar een prototype, tot een product dat uiteindelijk tot perfectie zal leiden. We hebben dit naadloze printproces vertaalt naar een visuele metafoor: Een ‘ruw’ vierkant (dat, niet per ongeluk, lijkt op een lege ‘build chamber’) evolueert naar een perfecte cirkel. Deze vormelementen vormde de basis voor het woordmerk en rastersysteem van de visuele identiteit voor Ultimaker. In aanvulling hierop ontwierpen we patronen gebaseerd op verschillende printtechnieken.

De beelden en het kleursysteem brengen het creatieve aspect van het merk naar voren, en vormen een speels contrast met de typografie, welke uitgezocht is zodat deze in alle talen er visueel consistent uitziet.

Resultaat

We ontwierpen een dynamische identiteit op basis van een pragmatische set regels die consistentie mogelijk maakt. Daardoor is het makkelijk toe te passen op verschillende medium.

De nieuwe identiteit betekende ook dat we afscheid moesten nemen van de oude mascotte ‘The Ultibot’. In de nieuwe ‘future proof’ identiteit staan helderheid en eenvoud centraal. De hoofdletter ‘U’ weerspiegelt precies dat.

Volgend project

Every month, a Morrow member slides you some creative shots.