Revivre packaging

Waardevolle momenten opnieuw beleven, door geur.

Elementen
Merkstrategie, merkidentiteit, merknaam, huisstijl, product ontwerp, productontwikkeling + fotografie
Clubleden
IFF + Studio Zand

Wil je er meer over weten?

Bel Marten Mail Marten

We proberen vaak specifieke momenten vast te leggen in de hoop dat we ze op een dag kunnen herbeleven. Met Revivre kun je deze momenten vastleggen met geur.

Uitdaging

Ons reukvermogen is de sterkste trigger voor het terughalen van een herinnering. Ruik een bekende geur en je beleeft het moment opnieuw, doordat alle zintuigen samenkomen. Dus dachten we, wat als we dit proces kunnen omdraaien? Kies eerst een geur en leg vervolgens een specifiek moment vast dat je later opnieuw wilt beleven:

“We associëren nostalgische momenten vaak met zicht, maar het is de subtiele ontmoeting met geuren die ons terug in de tijd brengt met bewuste beelden.” Nhat Vo • Minimalissimo.

Oplossing

We wilden geuren creëren die je bewust kon verbinden met een belangrijk moment. Daarvoor hebben we drie verschillende emotionele toestanden gekozen: ‘playful’, ‘intimate’ en ‘healing’. Voor het creëren van de geuren hebben we nauw samengewerkt met parfumeurs en geurspecialisten van International Flavours & Fragrances (IFF). Ingrediënten werden gekozen op basis van hun emotionele connectiviteit om de perfecte geur te creëren om een herinnering vast te leggen in die specifieke emotionele toestand.

Ook in de visuele identiteit is ieder element gebaseerd op zintuigelijke beleving. Kleuren werden gekozen op basis van hun correlerende frequenties en zijn patronen geïnspireerd op onderzoekstechniek naar akoestiek.

Resultaat

Het eindproduct is een limited edition assortiment van de drie sets: Playful, Intimate en Healing. Elke set bevat een parfumdispenser om het moment vast te leggen en een porseleinen oliekolf en diffuser om het moment opnieuw te beleven.

Revivre, capture and relive the moment.

Volgend project

Every month, a Morrow member slides you some creative shots.