Een identiteit die je van je (duurzame) sokken loopt!

Met een passie voor innovatieve oplossingen in kwaliteit en duurzaamheid, maakt het Amsterdamse label Qnoop de meest prachtige sokken.

Uitdaging

Qnoop onderscheidt zich door verschillende aspecten ter tafel te brengen (of moeten we zeggen sokkenla?). Duurzaamheid, hoge kwaliteit en esthetiek zijn belangrijke eigenschappen voor alles wat Qnoop creëert. Maar ze worstelden met het communiceren van al deze aspecten. Dus hebben we hun geholpen met het uitstippelen en definiëren van een merkstrategie, en van deze uitdaging de pay off gemaakt: Bring it together.

Oplossing

Deze kleine zin vormde het fundament voor het visuele concept van de identiteit. ‘Bring it together’ hebben we in het logo gebracht door een koppelteken als element in een custom-made Q te gebruiken. Deze Q werkt los als monogram, maar ook als onderdeel van het woordmerk dat we hebben ontworpen.

Voor de beeldtaal hebben we gekozen om optimaal gebruik te maken van wat er al was: mooie sokken met een sterke grafische uitstraling. Om dit aan te vullen, hebben we een typografische en fotografische poster gemaakt, met een mooi systeem om de collectie op verschillende manieren te presenteren.

In de fotografie van Qnoop komt de inspiratie van een collectie naar voren in de seizoensfotografie. Of het nu om architectuur, sport of natuur gaat, door dit te combineren met een actieve houding creëerden we voor elke shoot een herkenbare basis.

Wat betreft typografie kozen we voor een eigentijdse klassieker (Good Sans), die de tijdloze stijl vertegenwoordigt die Qnoop met hun sokken wil bereiken.

Resultaat

Het resultaat is een gedurfde maar rustige identiteit, waardoor er genoeg ruimte is voor de sokken om de show te stelen en tegelijkertijd het krachtige karakter van het merk te laten zien. Door mensen vanaf de voeten omhoog te kleden, wil Qnoop inspireren met sokken die er goed uitzien en nog beter aanvoelen. Nu doet hun visuele identiteit dat ook!

Jaar
2018
Klant
Qnoop
Type
Merk
Vrienden
Qnoop paperbag
Qnoop billboard
Qnoop business card

Andere projecten

Ultimaker
Identiteit voor de marktleider in 3D printers

Sta.M Gent
Ontdek het Gent van nu en toen

Level billboard

Level.works
Een identiteit voor Level.works die gewoon werkt!

Fietssport
Een grenzeloze identiteit

Heeft je merk een update nodig, bel ons gerust op +31 10 846 6385. Je kan ook mailen naar hi@morrow.nl of als je wat frisse lucht kan gebruiken, kom dan gewoon even langs in de studio. Of...

Bel Jeroen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We gebruiken cookies voor een optimale ervaring