De nieuwe configurator voor Mazda Nederland.

Elementen
Digitale strategie, UX ontwerp, UI ontwerp, klantreis, prototyping, website + e-commerce
Clubleden
Q42

In de afgelopen jaren heeft Mazda de nieuwe reeks prachtige auto’s gelanceerd. Als aanvulling op deze auto’s heeft Mazda Motor Nederland ons gevraagd om de volgende generatie configurator te bedenken.

Uitdaging

Tegenwoordig, wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van een auto, oriënteer je je allereerst online. Iedereen heeft zijn eigen specifieke ideeën en verwachtingen van waar hun droomauto aan moet voldoen; een combinatie van ratio (budget, functionaliteiten, enz.) en emotie (uiterlijk, gevoel, geluid, enz.). Dus hoe creëer je een auto-configurator die de ultieme uitkomst kan geven met al deze afwegingen?

Oplossing

We hebben een auto-configurator gemaakt die zich soepel een weg baant door de verschillende werelden. Je begint bij een overzichtspagina met alle modellen en configuraties, en filtert je een weg naar jouw droomauto. Onderweg kun je je verdiepen in alle mogelijke functies, alsof je bladert door een chique brochure.

Resultaat

De lancering van de nieuwe auto-configurator resulteerde in een sterke groei van aantal leads. Méér mensen voltooiden hun configuratie en maakten een afspraak bij hun lokale Mazda-dealer.

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.

Volgend project
Nation.Africa

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.