App Beat

Met App Beat blaas je binnen no-time het dak eraf

Elementen
App ontwerp, website ontwerp, digitale strategie, merk identiteit, merk strategie + animaties
Clubleden
Q42

Muziek maken is jezelf uitdrukken. En het wordt er alleen maar beter wanneer je dit samen doet, met je vrienden. Met elkaar jammen totdat je kippenvel krijgt en compleet ontploft, omdat plotseling alles op z’n plek viel.

App beat is geïnspireerd door de kinderen op straat. Rondhangen op school of een pleintje in stad. Rappen, beatboxen, improviseren en bovenal lol hebben. De vraag of we deze ervaring beter en toegankelijker kunnen maken bracht het balletje aan het rollen voor dit droomproject.

De oplossing

Samen met onze vrienden van Q42 wilden we een instrument maken wat je op ieder moment uit je zak kunt halen om muziek te maken. App Beat geeft je de ervaring van echte muzikale expressie, samen met je vrienden. Ook als je niks van muziek weet.

De app is super simpel. Zodra je je duim op het scherm plaatst begint er een sample te spelen. Beweeg hem over het scherm om te experimenteren met toonhoogte of intensiteit, draai je telefoon rond om er effecten aan toe te voegen, en wanneer je bij de break aanbeland: Hou hem dan zo hoog mogelijk in de lucht om het volume op te schroeven. Allemaal zonder naar het scherm te kijken. Echt, dit alleen al tovert een glimlach op je gezicht. Maar App Beat begint helemaal te shinen als je vrienden mee doen.

Als ze de app openen, verbinden de telefoons. Toon en tempo worden gesynchroniseerd zodat het bij elkaar meteen tof klinkt. Tijd voor wat anders? Kies een ander instrument of maak je eigen samples, en verbind een bluetooth speaker om het dak eraf te blazen. En wanneer je je sessie hebt opgenomen, kun je hem delen met anderen.

Het resultaat

Met Q42 hebben we een proof of concept gemaakt wat aanvoelt als pure magie. Wanneer mensen langs lopen geloven ze vaak niet dat ze luisteren naar iets wat live op dat moment gemaakt wordt. Totdat je ze de app in handen geeft. Binnen luttele seconden veranderen de gezichten stuk voor stuk in een grote grijns. App Beat is ons bijzonder dierbaar en we hopen dit op een dag voor meer kinderen beschikbaar te maken.

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.

Volgend project
9292

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.