The Adyen Ballpit

Interactieve speeltuin voor Adyen's grootste event!

Elementen
Ruimte, installatie + interactives
Clubleden
Fiction factory + Adyen design team

Het afgelopen decennium is Adyen uitgegroeid tot een game changer op het gebied van online en offline betalingen, door samen te werken met de meest innovatieve spelers op de markt. Om deze nieuwe, geavanceerde technologieën aan hun klanten te laten zien en te ervaren, heeft Adyen ons benaderd.

Opdracht

De briefing? Laat de gasten van ons grootste jaarlijkse evenement op een leuke en inspirerende manier kennismaken met onze nieuwe technologieën tijdens het netwerken. Liefst met een koud drankje in de hand.

Oplossing

Het leven is een speeltuin, daar zijn we van overtuigd. En dat is dan ook precies wat we hebben ontworpen: één grote speeltuin.

We creëerden voor vier verschillende betalingssystemen een eigen, opvallend gekleurd ‘station’, waar gasten werden uitnodigt om op een interactieve en verassende manier het betalingssysteem te ervaren.

Bij elk station kon je daadwerkelijke een aankoop doen (bij een partner van Adyen). Door deze directe koppeling te maken tussen fysieke producten en digitale betalingsoplossingen maakte we concreet inzichtelijk hoe Adyen van betekenis kan zijn voor jouw bedrijf. De transacties werden zichtbaar gemaakt en genereerden een gepersonaliseerde boodschap. Handig als ijsbreker tijdens het netwerken!

Resultaat

We ontwierpen een ‘Flower bomb’; een jungle van oversized houten bladeren en bloemen. Zin in een tropische cocktail? Geen probleem! Plof neer, ontspan, en scan je polsbandje.

Liever een stukje chocolade? Grab, Tab en Enjoy wat deze roze interactieve chocolademuur jou te bieden heeft.

Iedereen weet dat een speeltuin niet compleet is zonder enorme ballenbak. Spring er in! Geen zwemmer? Schiet wat hoepels, bestel een verfrissing of luister naar een van de keynotes vanaf de zwembadrand.

De beste resultaten ontstaan uit samenwerking. Om ervoor te zorgen dat elk aspect van de speeltuin werd uitgevoerd zoals we het hadden bedacht, werkten we samen met onze partner Fiction Factory. Zij hebben de klus geklaard en onze ontwerpen perfect gerealiseerd.

Uiteindelijk ging het om het inspireren en activeren van de evenementgasten. Door middel van échte ervaring hielpen we bij een beter begrip van hoe gemakkelijk, snel en veilig de nieuwe betalingsoplossingen van Adyen werken.

We horen je denken: ‘Leuk, zo’n ballenbak, maar gaan volwassen mensen daar écht in?’ We kunnen je verzekeren; dat deden ze. En ze moesten herhaaldelijk worden gevraagd om te vertrekken.

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.

Volgend project
Nation.Africa

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.