De OV-app van Nederland 9292 reist met je mee

Elementen
App ontwerp, digitale strategie, iconografie, UX ontwerp + UI ontwerp
Clubleden
Q42

Mobiliteit verandert razendsnel. Om de verbinding met de reiziger te vergroten en klaar te zijn voor de toekomst, heeft 9292 ons gevraagd de nieuwe app te ontwerpen.

Uitdaging

In Nederland reizen dagelijks meer dan een miljoen mensen met het openbaar vervoer. Van jong tot oud, ervaren en onervaren, met en zonder handicap. Elke reiziger heeft op verschillende momenten verschillende behoeften. Het ene moment navigeer je op de automatische piloot naar je werk, terwijl je in het weekend met de kinderen de grootste moeite moet doen om die ene bus naar het pretpark te vinden.

Tegelijkertijd veranderen de mobiliteit en de reis zelf aanzienlijk. Een fiets of scooter tussendoor nemen om op uw bestemming te komen is al een goed idee. En dat is nog maar het begin van het nieuwe mobiliteitsdenken.

Met andere woorden: hoe maken we een app die voldoet aan de wensen van alle reizigers en klaar is voor de toekomst?

Oplossing

Op basis van een intensief onderzoeksproces hebben we een strategie voor de komende jaren ontwikkeld. De stip aan de horizon? Een volledig persoonlijke reiservaring. Vanaf hier zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp, resulterend in een app die zich de komende jaren steeds meer zal aanpassen aan de wensen van de reiziger.

Begin met het plannen van uw reis en de app zal automatisch de reisinformatie weergeven die voor u relevant is in de loop van de tijd. Dit alles overzichtelijk en aanpasbaar op het startscherm van de app. Ruimte bieden voor routes, uw favoriete locaties, vertrektijden en nog veel meer in de toekomst. Geen twee apps zullen meer hetzelfde zijn.

Sterk team

De beste resultaten ontstaan wanneer mensen samenwerken. Voor de nieuwe 9292-app hebben we nauw samengewerkt met Q42 en 9292.

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.

Volgend project
Adyen
The Adyen Ballpit

Every month, creative shots from a Morrow club member to you.